Търсене

За трета година Lenses BG подкрепя събитието "Дунав Ултра", което се провежда под мотото "Гладиатори на колела".

 

Дунав Ултра е най-дългият туристически веломаршрут в България. 730 км по поречието на р. Дунав до Черно море. „Гладиатори на колела“ е естествено продължение на поредицата от кампании от последните години в подкрепа на крайдунавския веломаршрут „Дунав Ултра“, чиято пълна дистанция от близо 700 километра вече беше преодоляна успешно с велосипед, при това за по-малко от 48 часа. 


На 8-ми и 9-ти юли 15 аматьори-колоездачи, от които 3 жени, ще стартират в уникална 550-километрова надпревара по веломаршрута „Дунав Ултра“, следващ северната граница на България. Целта им ще бъде да изминат разстоянието от най-северозападното населено място на страната – видинското село Куделин  – до последното населено „дунавско“ място в България – гр. Силистра.

 

„Цялото поречие на река Дунав на територията на България е част от историята на древна Мизия – истинско съкровище в прекия и преносен смисъл“ – казва Борис Бегъмов, 48-годишен маркетинг предприемач – създател на веломаршрута „Дунав Ултра“ през 2014 г. През 2010 г. той е в напреднала фаза на затлъстяване, активен пушач и зависим от алкохола бизнесмен. Любовта към колоезденето, спорта и здравословния начин на живот го променят. 

 

Повече информация за събитието може да откриете тук!

 

За участниците и гостите на събитието, от Lenses BG сме подготвили специални ваучери с намаления.