Търсене

Връщане и замяна

Политика за връщане и замяна на стоки

Гаранция и рекламации

Гарантирана автентичност на продуктите

Ние, от Lenses BG декларираме, че всички обявени в този Електронен Магазин продукти са автентични и ни се предоставят директно от производителя или официален дистрибутор. За по-голяма сигурност всяка пратка се инспектира индивидуално.
Ако все пак имате съмнения за определен продукт, моля не се колебайте и се свържете с нас.

Можете да предявите рекламация и при следните случаи:
Констатирани липси в окомплектовката на получените продукти спрямо направената поръчка – само в момента на получаване на доставката.
Несъответствие в параметрите или марката на поръчания продукт след оглед на място – само в момента на получаване на доставката.

Отказ от продукт

Вие, като потребители, имате право да се откажете от поръчаните продукти в срок от 14 работни дни от получаване на продуктите в случай, че те не са използвани, не е нарушавана целостта на опаковката им и са във вида, в който са получени и при условията по чл.55 от ЗЗП.
При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, или да възстановим заплатената от Вас стойност на продукта, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на продукта, не се поемат гаранции за този продукт от наша страна. При тези условия, транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на потребителя.
При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.
При нарушения във външния вид на продукта, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Връщане на стока

Ще Ви информираме по e-mail на кой адрес да изпратите обратно закупените от Вас продукти. Разходите по транспорта (куриерски такси) на върнати продукти се поемат от купувача. След като получим пратката ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването й, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно.

Възстановяване на пари при отказ

След като получим обратно върнатите от Вас продукти, ние ще възстановим сумата в срок от:

● до 30 дни при плащане с кредитна или дебитна карта. Ще получите парите обратно по картовата си сметка.

до 15 дни при плащане с наложен платеж. Ще получите парите обратно по куриер с пощенски запис.

Ленсес БГ следва международните стандарти за връщане и отказ на поръчка, учредени от Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите в България. Всеки клиент може да върне получената от него поръчка, според нашата "Политика за връщане и замяна" на стоки.

Важна информация

Изложените в онлайн магазин Lenses BG продукти са с реални техни снимки – на опаковките или блистерите. Трябва да знаете, че особено при цветните лещи мониторите изобразяват цветовете по различен начин, освен това на различните очи цветовете на лещите стоят по абсолютно индивидуален начин.

Ние изхождаме от факта, че Вие сте запознати с характеристиките на поръчваните от вас контактни и цветни лещи, като те са Ви предписани от оптик, контактолог и офталмолог.

Желателно е когато връщате за замяна или отказ стоки да бъдат опаковани максимално близко до начина по който са Ви били изпратени от нас. Така шансовете да бъдат повредени по време на транспорт намаляват значително.

Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново с безплатна доставка. Клиентът е нужно да заплати предварително куриерската такса.

Lenses BG си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.

Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин Lenses.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Политиката за връщане и замяна на стоки е част от Общите условия.

Дата на последна актуализация: 15.07.2013г.